Breda Buiten

De B&B/vakantiewoning ligt in een natuurlijk omgeving net buiten het mooie Breda, maar in een hele andere fijne setting, “het bredase buiten” te midden van landgoederen Valkenberg, Hondsdonk en de Strijbeekse Heide. Natuurlijk vertellen we u ook graag wat er in de omgeving te beleven is, afhankelijk van uw wensen! Maar om u alvast van informatie te voorzien omtrent de activiteiten en hetgeen in Breda te doen is zie: www.vvvbreda.nl of bredanexxt.nl

Landgoed Valkenberg


Direct aan onze B&B/vakantiewoning grenst landgoed Valkenberg, een particulier landgoed, groot 170 ha en vrijelijk toegankelijk, met uitzondering van de naaste omgeving van het woonhuis van de Baron.

Van het landgoed is eerst melding in 1501. Ca 1650 wordt naast de boerderij ook een huis gebouwd. Op dat moment bestaat het grootste gedeelte van het landgoed nog uit heide. Tegenwoordig bestaat het landgoed vooral uit loof en naaldbos en gedeetelijk uit bouw en weilanden. Het landgoed wordt doorsneden door enkele beken, waaronder de Chaamse beek.


Oorspronkelijk was het landgoed in handen van militairen. Rond 1780 heeft militair van den Borch het omgezet naar een boerderij. Hij legde rechte sloten aan en nam dusdanig veel personeel aan dat op het landgoed meerdere boerderijen en huizen werden gebouwd.
Tevens is op Valkenberg nog een grafkelder aanwezig.